Inspiratie

Inspiratie

Al sinds ik negen jaar was ben ik bezig met houtbewerking. Het begon bij kunst met hout, later kwam hier de interesse meubelmaken bij. In de zoektocht naar mijn stijl en richting ben ik erachter gekomen dat mijn voorkeur ligt bij fijnhoutbewerking.

Omdat ik al een aantal jaren piano speel wilde ik instrumentenbouw ook een keer verkennen, hierdoor heb ik een stage gelopen bij een gitaarbouwer en ga ik over enkele maanden een stage volgen bij een pianobouwer. Sinds mijn stage bij de gitaarbouwer ben ik erachter gekomen dat bij instrumentenbouw mijn interesse ligt en dat ik mij hierin wil verdiepen. Hoewel ik graag een keer een werkende piano zou willen maken gaat het maken van het mechanische deel van een piano mij nog een stap te ver. Daarom heb ik besloten dit project te benaderen vanuit het meubelmaken.

Doordat ik voor dit project inspiratie heb gehaald uit kunst, meubelbouw en instrumentenbouw heb ik het gevoel dat het dicht bij mezelf staat en dat het me zal helpen om mijn stijl verder te ontwikkelen.